Nieuws Archief

zondag 8 augustus 2013 Doe mee, verlos de Zee! werkt samen met Hogeschool Zeeland met de beach clean.

woensdag 14 augustus 2013Doe mee, verlos de zee! staat met een leuk artikel in Eilanden-Nieuws! lees het artikel hier.

zondag 8 augustus 2013 Doe mee, verlos de Zee! werkt samen met Hogeschool Zeeland met de beach clean.

woensdag 14 augustus 2013Doe mee, verlos de zee! staat met een leuk artikel in Eilanden-Nieuws! lees het artikel hier.

vrijdag 19 april 2013 – de officiële ingebruikneming van de 1e jutbak op Tholen! Chris Koopman heeft het initiatief Doe mee, verlos de zee! samen met onze Monique Jankowski naar het eiland Tholen gehaald. zie foto hier!

vrijdag 5 april 2013 – Initiatiefnemers Monique Jankowski en Matthijs Lievaart delen hun ervaringen met Doe mee, verlos de zee! op de Strandbeheerdersdag in Vlissingen.

vrijdag 24 februari 2012 – Topoverleg met Gemeente Veere en Stichting Strandexploitatie Walcheren, en ze hebben enthousiast het JA-woord gegeven! Nu mooie bakken maken, plankjes schilderen. datum feestelijke onthulling volgt. Monique en Heleen, fantastisch werk!

donderdag 15 december – Jutbakken worden door Monique Jankowski en de Strandwacht gepresenteerd in Dishoek, gemeente Veere

vrijdag 28 october 2011 – Jutter Monique Jankowski uit vlissingen op TV Omroep Zeeland. Wij zijn trots!!! http://www.omroepzeeland.nl/video/vrijwilligers-jutten-vlissings-strand-schoon#.TqrhpuZ1now

vrijdag 23 september 2011 – Jutbakken worden gepresenteerd in Vlissingen.

donderdag 22 september 2011 – Jutbakken worden door ambtenaren zelf gemaakt en gepresenteerd op het strand van Bloemendaal! zie foto hier.

dinsdag 6 september 2011Doe mee, verlos de zee! initiatiefnemer Matthijs Lievaart ontvangt van Minister Bijsterveld het Duurzame Lintje in de Trêvezaal voor het initiatief Doe mee, verlos de zee! Zie hier het juryrapport.

zondag 7 augustus 2011 – Themadag Afval ex-pierience op de Pier van scheveningen. met deze dag wil vereniging Kust & Zee aandacht vragen voor de vervuiling in de Noordzee. Samen met Doe mee, verlos de zee! wordt er een strandopruimactie georganiseerd, en tijdens de borrel is de Doe mee, verlos de zee! foto-expositie te bewonderen. 11:00 verzamelen bij de Pier, 14:00 borrel.

zaterdag 9 juli 2011 – Officiële opening van de houten zeeafvalbakken op gemeente Westvoorne door burgemeester Peter de Jong, waarna we gezamelijk een stuk strand van aangespoeld zeeafval gaan verlossen. borrel toe in Restaurant Duinrand. We beginnen om 11:00 op de parkeerplaats van het Autostrand.

maandag 3 juli 2011 – Doe mee, verlos de zee! THE MOVIE!!! zie hier: http://vimeo.com/25934729

zaterdag 2 juli 2011 – Opening Foto-Expositie Doe mee, verlos de zee! in Galerie Woewei was BIJZONDER GESLAAGD! iedereen bedankt!

zaterdag 2 juli 2011 – Opening Foto-Expositie Doe mee, verlos de zee! in Galerie Woewei te goedereede. opening 16:30, borrel toe.

Hiervoorafgaande gaan we het strand een flinke beurt geven: de Massive Beachcleanup 2011! om 13:00 verzamelen op de parkeerplaats bij de Kwade Hoek, en vervolgens het strand op! later aanhaken kan altijd, u vind ons vanzelf. Vergeet je zwembroek niet !

dinsdag 17 mei 2011Doe mee, verlos de zee! op TV bij Vroege Vogels, nederland2. bekijk het fragement hier.

maandag 16 mei 2011 – Het Noordhollands Dagblad besteed aandacht aan Doe mee, verlos de zee! en de Vroege Vogels ereprijs. lees het artikel hier.

maandag 16 mei 2011 – Kickof campagne 'Gezonde Zee' van Vereniging Kust&Zee en Rijkswaterstaat in samenwerking met Doe mee, verlos de zee! bekijk het filmpje hier.

zondag 15 mei 2011Doe mee, verlos de zee! bij Vroege Vogels op de radio! beluister hier het fragment!

woensdag 11 mei 2011Doe mee, verlos de zee! initiatiefnemer Matthijs Lievaart ontvangt de allereerste Vroege Vogels Ereprijs voor het initiatief Doe mee, verlos de zee! zie hier het artikel, en hier de prijs. Zondag a.s. komt Doe mee, verlos de zee! in het radioprogramma Vroege Vogels, tussen 08:00 en 10:00 op Radio 1. Komende dinsdag verschijnt er ook een item op de Vroege Vogels TV: om 19:25 op Nederland 2.

vrijdag 22 april 2011 – Gemeente Goedereede plaatst de eerste 3 bakken op de stranden van Ouddorp. zie hier en hier 2 foto's. binnenkort vindt de officiele opening plaats, en worden er nog eens 2 bakken bijgeplaatst op de zuidwestpunt van het eiland.

vrijdag 8 april 2011 –  Gemeente Vlissingen plaatst al enkele uren na een het eerste gesprek mooie houten bakken op het strand. Wie had er nog vooroordelen over de trage overheid?! Dit gesprek was tot stand gekomen door 2 fans van Doe mee, verlos de zee! uit Vlissingen, die een afspraak met de gemeente hebben geregeld. Zie hier een foto van een van de bakken.

maandag 28 maart 2011 – Doe mee, verlos de zee! op TV! in het kader van het duurzaamheidsprogramma van de EO, Melk en Honing, is er een mooi portret geschoten van het ontstaan van Doe mee, verlos de zee!. Opname en montage: Janine Abbring. Zie hier!

maandag 28 maart 2011 – Doe mee, verlos de zee! initiatiefnemer Matthijs Lievaart spreekt op Standupinspiration. bekijk hier het filmpje!

zaterdag 26 maart 2011–  Lancering Doe mee, verlos de zee! @ZANDVOORT!  We beginnen de dag door mee te doen met de internationale beachcleanup georganiseerd door de Surfridersfoundation: om 13:00 verzamelen bij Surfschool Zandvoort.  Om 15:30 – tijdens de officiele opening van het strandseizoen Zandvoort – wordt na een korte speech van initiatiefnemer Matthijs Lievaart de Doe mee, verlos de zee! plank overhandigd aan wethouder Wilfred Tates. Dit vindt plaats bij strandpaviljoen de Haven van Zandvoort.

maandag 14 maart 2011 – Strand- en Surffotografiewebsite Klatser.com plaatst een fotofrportage van de 'Doe mee, verlos de zee! zeeafvalbergen. Deze reportage is hier te bekijken.

zaterdag 5 maart 2011 – Op Zaterdag 5 maart werd het initiatief Doe mee, verlos de zee! op Texel gelanceerd. De eerste Zeeafvalbak werd bij paal 17 feestelijk in gebruik worden genomen door Wethouder Eric Hercules en initiatiefnemer Matthijs Lievaart. Na deze presentatie begon het jutten en kreeg het strand door alle aanwezigen een flinke opschoonbeurt. De gevonden troep kan vanaf nu terecht in de speciale Zeeafvalbak. De middag werd afgesloten met een gezellige borrel op het strandpavilioen. In diverse media werd hierover bericht. Lees hier het artikel uit de Texelse Courant, en zie hier de videoreportage van Marc Plomp (wadden.tv).

donderdag 3 maart 2011– Het Haarlems Dagblad bericht over afvalberg op het strand bij Boemendaal. Een dag eerder hebben Matthijs lievaart en Nudge oprichter Jan van Betten er de ondertussen traditionele zeeafvalberg gebouwd en er een bord bij geplaatst. Lees het artikel hier.

dinsdag 1 maart 2011 – Nadat een enthousiaste vrouw uit Vlissingen contact heeft gezocht met Doe mee, verlos de zee! hebben wij gezamelijk een stuk strand bij Vlissingen opgeruimt en een bord geplaatst. De actie haalde meteen de krant. Lees hier het artikel in de Zeeuwse krant PZC.

maandag 28 februari 2011 – De Texelse Courant kondigt het startschot aan van Doe mee, verlos de zee! op Texel, aanstaande zaterdag 5 maart. Lees het artikel hier.

zaterdag 26 februari 2011 – Een journaliste van het AD heeft een twitterbericht van de burgemeester van Westvoorne – Peter de Jong – over Doe mee, verlos de zee!  opgepikt en is op onderzoek uitgegaan. Enkele dagen later verscheen onder de kop 'Standjutter verovert kust' een artikel in het Algemeen Dagblad (Voorne-Putten). Lees het artikel hier.

maandag 21 februari 2011 – In de lente-editie van Natuurbehoud, het kwartaalmagazine van Natuurmonumenten, verschijnt een kort artikel over het ontstaan van Doe mee, verlos de zee!. Lees het artikel hier.

zondag 20 februari 2011 – Texel-Plaza.nl bericht over gevonden Doe mee, verlos de zee! plank: 'Kunstenaar wil rommel op stranden opruimen'. http://www.texel-plaza.nl/nieuws/artikel/044443/2011-02-20/

vrijdag 17 december 2010 Doe mee, verlos de zee! op Radio Rijnmond, in het kader van de Beachcleanup voor Bikkels.
http://www.rijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=%2FNews%2FDefault%2F2010%2Fdecember%2FStrand+Goedereede+krijgt+grote+schoonmaak