Wie zijn wij?

Nadat Doe Mee, Verlos de Zee! in 2010 was opgericht als burgerinitiatief zijn er enorme stappen gemaakt. Na meer dan 100 jutbakken in heel Nederland verschenen ook enkele bakken in België en zelfs in Portugal! Ook na tien jaar bleek het concept van mensen laagdrempelig in aanraking brengen met het jutten van afval op stranden nog steeds enorm aantrekkelijk.

Om al deze positieve energie een betere richting te geven is in 2021 het burgerinitiatief omgezet tot een echte stichting. Vanaf dat moment werden wij Stichting ‘Doe Mee, Verlos de Zee!’.

 

Monique Jankowski

Monique is vanaf het begin betrokken geweest bij Doe Mee, Verlos de Zee!. Zij heeft het project naar Zeeland gebracht en dit helpen opbouwen tot de stichting die het nu is. Monique woont in Goes en is als voorzitter actief met alle projecten van Doe Mee, Verlos de Zee!.

Gary Jankowski

Gary is algemeen bestuurslid van Doe Mee, Verlos de Zee! en is voornamelijk bezig met de communicatie rondom de stichting. Hij woont in Middelburg en werkt in het dagelijkse leven als ICT medewerker bij de Zeeuwse Bibliotheek.

Jan Flechner

De oorspronkelijk uit Zwitserland afkomstige Jan is als student in Vlissingen en als medewerker van de Green Office van de HZ University in aanraking gekomen met Doe Mee, Verlos de Zee!. Jan adviseert en helpt ons met allerlei projecten.

Video afspelen

Strandjutten in 2012, Vlissingen