29 september 2015

Hallo allemaal, 

Monique heeft zondag in Piet Hein weer het startsein gegeven voor het volgende jutseizoen.Leo, Marcel, Willem en ik zijn de hele zomer gewoon doorgegaan met jutten op Dishoek.

Hoewel de beachcleaners veel meenamen bleef er toch voldoende over om ons nuttig te maken. We hebben regelmatig duinranden opgeschoond -daar kunnen ze immers niet komen- en er waait ook veel achter de huisjes op het strand. Verder veel klein kapotgereden stukken plastic in de bandensporen van diezelfde beachcleaners.Soms nam er eens iemand een korte vakantie, maar in totaal hebben we maar 2x verlet laten gaan (door het slechte weer).

Leuke ervaringen opgedaan, omdat we door de bewoners van de huisjes een enkele keer als dank op de koffie werden uitgenodigd. Ook sommige strandpaviljoenhouders hebben ons een paar keer op koffie getrakteerd. De meeste keren streken we gewoon lekker neer op het strand om ons te goed te doen aan mijn meegesleepte koffie en aan de koeken van Willem. Dat zijn echt momenten geworden waar we met zijn allen naar uitkeken.

004

Afgelopen week waren de beachcleaners gestopt en reden wagens af en aan om de huisjes van het strand te halen. Dat was weer meer het ouderwetse jutten, wier op het strand waar van alles in blijft steken en grotere stukken plastic, veel draad. Bij ‘De Vloed’ omhoog om langs het duinpad terug te keren naar onze fietsen. Dit doen we wel vaker, maar het blijft even mooi: wat zijn onze duinen toch prachtig!

Op de foto nog een blik op de laatste huisjes, met een stuk duin dat vergeven was van de gele bloemetjes. Iedereen die weer zin heeft om aan te sluiten is van harte welkom.Voor Dishoek geldt: woensdags van 10.15u tot +/- 12.15u. Verzamelen bij de fietsenstalling onderaan bij Duinlust. Zondag hebben zich weer 3 nieuwe jutters aangemeld. Daarbij was het echtpaar Moorlag (Corrie en Bram). Zij gaan nog op het gemakje bekijken hoe zij hun juttijd gaan invullen, maar voorlopig staan ze in ieder geval ook genoteerd in onze groep, zodat ze kunnen bezien of dit bij hen past. 

groetjes en tot gauw allemaal,

Lia

Geef een reactie