Dishoekjut 3 december 2015.

Er was een stukgeslagen isolatiewand aangespoeld, het hele strand lag vol. We hebben een strek links van Kaapduin en een strek rechts van Kaapduin helemaal schoongemaakt – onze zakken zaten echt tot de nok toe vol. Het gaf een heel voldaan gevoel dat het gelukt was dat spul op te ruimen.

We moesten nog 2 meter doen toen de strandwacht kwam vertellen dat het niet nodig was wat we deden, omdat ze besloten hadden een beachcleaner langs te sturen.Ik had hem mij zien passeren; wsch. heeft hij de ravage in kaart gebracht en dat  vervolgens doorgebeld. Ze waren met beachcleaners bezig bij Zoutelande, daar was een borstweringsmat stukgeslagen (zoiets heb ik begrepen) en daar bleef heel veel troep in achter, vandaar.

Na zijn telefoontje hebben ze blijkbaar na overleg besloten daarna nog richting Dishoek te komen …. helaas waren wij net klaar toen!Heleen is ‘smiddags nog het strand op geweest en zag dat de beachcleaners inderdaad geweest waren, maar toch heel veel hadden laten liggen – ze kon duidelijk zien waar wij gejut hadden.Gelukkig is het dus niet helemaal voor niks geweest en het was in ieder geval weer heerlijk weer om op het strand te zijn.

groetjes Lia

Geef een reactie