Dishoekjut 15 april

Hallo 

Vandaag we met 3en (Leo, Marcel en ik) over het duinpad naar De Zeebries gewandeld. Vervolgens wilden we we rechtsaf nog wat verder wandelen maar zijn we automatisch beginnen jutten, want er lag erg veel klein verteerd plastic. Doorgegaan tot voorbij de Zeester. Vervolgens langs de waterkant teruggejut want daar lag zoveel plastic, echt niet mooi meer.

Vorige keer konden Heleen en ik er niet bij, toen zagen we het in het water drijven, naar nu hebben we heel wat mee kunnen pakken. Uiteindelijk pas om 12.30 uur gestopt. Ondertussen werd het steeds drukker langs de waterkant. Het verschil tussen schoon gemaakt en niet schoon gemaakt was enorm, hopelijk zet het de mensen aan het denken.

Helaas denken veel mensen dat we er voor ingehuurd zijn – we zien er zo officieel uit met die mooie zakken. Meerdere mensen wezen ons op de dode vogels die er her en der lagen (of we die ook niet mee konden nemen); we zagen een dode strandloper, meeuw en aalscholver … en dan bedenk je je weer dat je toch echt je fototoestel moet meenemen. 

Een goed gevulde, gezellige ochtend.

groetjes Lia

Geef een reactie