Gluren bij de burenblog……12 oktober

Lia had een jut gepland op het buurstrand -Dishoek op maandag en dat is een dag dat ik ook wel een gaatje kan vinden om te gaan jutten.

Zonnig weer en een koude oostenwind. Met Henk had ik afgesproken om samen naar Dishoek te fietsen en gewapend met muts en handschoenen stond Henk klaar boven aan de Boele.

Eenmaal onderweg gingen de handschoenen al uit want de temperatuur werd prima.

Afgesproken plek – strandopgang na Dishoek. Als je niet zo bekend bent buiten Vlissingen is een strandopgang altijd lastig te vinden. Gelukkig had ik Henk bij me, vond hij de strandopgang en zijn we na even wachten toch maar richting strand gegaan. Een schitterend pad door de duinen richting strand. Het leek wel of we in een ander land waren. Tijd om wat foto’s te maken….. 

DSC07155

In de verte zagen we zeker 3 jutters aan het werk. Wij besloten een andere kant op te gaan. De stranden leken vrij schoon en na een tijdje ploeteren op het strand door het zand zijn we maar gaan zitten in de zon. Het leven van een jutter is relaxed. Soms…..

Annemieke, de nieuwe jutster had de weg naar de strandopgang ook moeilijk gevonden en konden we gelijk opvangen en wat jutwijs maken. Zij ging naar de andere jutters toe, Henk en ik zijn uiteindelijk teruggefietst. 

Weinig afval en een gezellige middag geweest!

Geef een reactie